Igénytől az átadásig

Kinek is ajánljuk az automata öntözőrendszert?

Kifejezetten azoknak a kerttulajdonosoknak ajánljuk az automata öntözőrendszert, akiknek pázsitszerű füve van, olyan növényeket tartanak, melyeknek fontos a rendszeres öntözés, különben kiszáradnak vagy silány, gyenge növények lesznek öntözés hiányában. Ajánljuk még közületek számára is parkokba, közterületekre, sportlétesítményekbe, golfpályákra, teniszpályákra. Akinek gazos, rendezetlen, kopár kertje van annak sajnos előbb kertrendezést, akár kertépítő segítségével javasolt a kertjét rendbe tenni, máskülönben az öntözőrendszer fenntartása költséges és felesleges lenne. Amennyiben kertépítőre lenne szüksége hívjon minket, profi szakembereket tudunk ajánlani Önnek!

Bizonyára rengeteg kérdés foglalkoztatja Önt is az öntözőrendszerrel kapcsolatban, ha erre az oldalra tévedt. Megpróbálunk Önnek segíteni, például abban hogyan válasszon megbízható szakembert, kell-e helyszíni felmérés, mi mennyibe kerül stb….

Hogyan lesz nekem automata öntözőrendszerem?

Tájékozódjon az öntözőrendszerekről

Sokan csak akkor tudják meg, hogy létezik ez a kényelmes és gazdaságos öntözési megoldás, amikor építkeznek vagy egy ismerősükhöz látogatva megdöbbenve látják, milyen zöld és egészséges kertjük növényzete és ajánlják nekik az öntözőrendszert. Ma az internet hatalmas tudásbázisként is funkcionál, itt minden információ fellelhető. De vigyázzon, ma egy weboldalt létrehozni, nem nagy művészet, mindenképp eredeti forrásokat keressen az információk beszerzésére..

Mi az az öntözőrendszer?>>

Az öntözőrendszer előnyei>>

Az öntözőrendszer felépítése>>

Tévhitek az öntözőrendszerről>>

Kivitelező keresése

Amennyiben felmerül Önben az igény egy automata öntözőrendszer kivitelezése iránt, először is kivitelezőt kell keresnie. Ez nem egy könnyű feladat. Sok kertépítő, építőipari vállalkozó és sajnos kóklerek is foglalkoznak öntözőrendszer telepítéssel. Mielőtt bárkitől ajánlatot kérne nézze meg referenciáit és, hogy tapasztalt szakképzet öntözőrendszer telepítők-e az adott vállalkozás emberei. Csak okleveles, szaktanfolyamot végzett emberekre bízza öntözőrendszerének megtervezését, kivitelezését. Mi a Splendid Design-nál csak olyan embereket alkalmazunk, akik szaktanfolyam elvégzésével váltak öntözőrendszer telepítővé. Munkatársaink a több mint 20 éve piacvezetőként szereplő T-Markt Szakáruház Kft által szervezett szaktanfolyamokon szerezték meg az öntözőrendszer telepítéshez és kivitelezéshez szükséges tudást.

Ajánlat kérése

Ahhoz, hogy Önnek korrekt, mindenre kiterjedő ajánlatot tudjanak adni a szakemberek tudniuk kell néhány fontos adatot, mint például, hol kellene az öntözőrendszert kivitelezni, mekkora nagyságú területet kell majd öntözni, hol, milyen épületek vannak, honnan kell majd a vizet a rendszerbe vezetni, a víz vezetékes hálózatról vagy kútból lesz-e vételezve, mekkora a víznyomás, kell-e burkolatot, járdát bontani, milyen a talaj szerkezete és még sok-sok információra szükség lesz.

Vigyázzon! Ha valaki úgy ad Önnek öntözőrendszer árajánlatot, hogy megkérdezni mekkora a kert esetleg a víznyomás értékét és már árat is mond Önnek kockázatos befektetés lehet az Ön számára!Először kérjen írásban ajánlatot…

AJÁNLATKÉRÉS A SPLENDID DESIGN KFT-től>>

INGYENES helyszini felmérés

Az Ön ajánlatkérését követően értékesítő kollégáink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot, általában telefonon egy előzetes telefonos felmérés után, mely során értékesítőnk egy vázlatot kér Öntől a kertről – az öntözendő területről, a növények elhelyezkedéséről, fajtájáról, a vízvételi helyről, a terület nagyságáról, majd egy Önnel előre egyeztetett időpontban szakemberünk kimegy a helyszínre, mindent lemér, felmér, feljegyez…

Egy profi szakember a következőket teszi:

  • leméri a terület nagyságát, vázlatot készít papíron
  • a víznyomáson kívül a vízhozamot is felméri
  • megnézi, feljegyzi hol helyezkedik el a kerti csap vagy a kút
  • van-e burkolat amit majd bontani kell és majd helyreállítani

Öntözőrendszer tervezése

Ha minden adat rendelkezésre áll szakembereink megtervezik az Ön kertjének legmegfelelőbb öntözőrendszert. Megtervezik a föld alatti csőrendszer helyét, a zónákat vagyis az öntözési köröket, az ezekhez szükséges anyagokat összeírják, megállapítják a munkadíjat, majd mindezt írásban közlik is Önnel.

Az elkészült ajánlat egyik legfontosabb része, amit minden leendő öntözőtulajdonos elsőként néz meg az a végösszeg amibe ez neki kerülni fog. Persze tegye meg Ön is ezt, de utána nézze meg, hogy mit is tartalmaz ez az öntözőrendszer árajánlat. Nézze meg a műszaki tartalmat, a beépítendő alkatrészek minőségiek-e. Ha bármilyen kérdése, kérdése van kérdezzen. Addig ne rendelje meg öntözőrendszerét, amíg nem tiszta és világos minden.

Megrendelés

Miután minden részletet megbeszéltek Ön szóban vagy írásban megrendeli az öntözőrendszer alkatrészeit és kivitelezését. Ezután beütemezik a munka elvégzését, mikor fogják elkezdeni, meddig fog tartani. Egy átlagos kert öntözőrendszerének kiépítése 2-5 nap alatt elkészül. Érdemes tisztázni, hogy a kivitelező kér-e előleget.

Kivitelezés

A kivitelezés részleteivel nem untatjuk Önt, de ezen időszak alatt át kell adnia kertjét a kivitelező embereinek. Attól függően, hogy hány ember, mekkora kertben, milyen talajszerkezetű talajban, hogy kell-e meglévő gyepet felszedni, majd helyreállítani több napra kb. 2-5 napra birtokba veszik kertjét. Ha már meglévő kertben kell öntözőrendszert kialakítani ragaszkodjon hozzá, hogy a kivitelezők helyreállítsák az eredeti állapotot

Átadás- átvétel

A munka elkészülte után egy műszaki átadás-átvétel történik. Csak úgy vegye át a rendszert, hogy minden zóna megfelelően működik, hogy megtanították Önnek a vezérlő kezelését, hogy kapott hozzá magyar nyelvű használati útmutatót és garancia papírokat.

Karbantartás

Egy jól megtervezett és kialakított automata öntözőrendszert a tulajdonos észre sem vesz a kertjében. Láthatatlanul teszi a dolgát, Önnek csak a szép, üde, zöld kert látványát kell, hogy élvezze és a kertben eltöltött pihentető órákat.Az öntözőrendszerek is igényelnek némi gondoskodást, például a téli fagymentesítésre nagy gondot kell fordítani, mert az egész rendszer szétfagyhat, ha víz marad a rendszerben a nagy fagyok idején.Viszont, mint minden elektronikus és mechanikus rendszernél előfordulhatnak meghibásodások is. A kivitelezőnek rendelkezésre kell állnia ilyen esetekben. A Splendid Design Kft szervízes szakemberei erre is fel vannak készülve. Ha szüksége lenne szervizre, vagy téli fagymentesítést szeretne kattintson az alábbi linkre!

SZERVIZ>>