Öntöző felhasználási területei

Kerti felhasználás gyepre, növényekre

Az öntözés időszámítás előtti idejéből tudjuk, hogy kezdetben mezőgazdasági célokból használtak öntözőrendszereket. Mára viszont az utóbbi idők felgyorsult technológiai fejlesztésének és az felmerült igényeknek megfelelően már magánszemélyek, kerttulajdonosok is élvezhetik az automata öntözés kínálta előnyöket. A kényelem, a gazdaságosság, a környezetvédelem mind-mind fontos szempont ma már az emberek életében.

Az egészséges szép kert gyönyörködtet, pihentet, feltölt, dús növényzete által megköti a port, oxigént ad, nagyszerű teret ad a családi, baráti programoknak.

A kerti öntözőrendszer által egyenletesen öntözött kert alakítható ki, ahol minden növény a szükséges mennyiségű vizet kapja. Nem lesznek száraz foltok és nincs túlöntözés. Az árnyékos oldalak és a rézsűk öntözése megfelelő körültekintéssel a vonatkozó szabályok figyelembevételével lettek kialakítva.

Öntözőrendszer működés közben a kertben

Öntözőrendszer működés közben a kertben

Közterületekre, parkokba

Nagyobb parkok, közterületek számára is rendkívül ideális megoldás az automata öntözőrendszer, amely rongálás elleni védelemmel is el van látva. Az emberek rengeteg időt töltenek a szabadban, manapság nagyon sok a fesztivál, melyek után a fü rendbehozatala egy öntözőrendszer segítségével sokkal egyszerűbb. Élhető, szép, esztétikus terek alakíthatóak ki az öntözőrendszer segítségével. Gazdaságos megoldás, egy nyár alatt megtérül a befektetés. Nem kell kézzel locsolni a parkok, közterületek növényeit. Gazdaságossá, költséghatékonnyá válik az öntözés az egyenletes vízkijuttatásnak köszönhetően.

A látványos öntözés

A látványos öntözés

Sportpályákra

Ma már a focipályák, a teniszpályák, a golfpályák nélkülözhetetlen része. Új sportlétesítmény már nem is adható át nélküle. A gyártó cégek külön részlegei foglalkoznak a sportpályák öntözéséhez szükséges alkatrészek fejlesztésével, az alkatrészek gyártásával.

Futballpályán az öntöző is keményen dolgozik…