Tévhitek az öntözőről

 

Majd 10 éves tapasztalataink alapján mondhatjuk, hogy rengeteg tévhit kering az öntözőrendszerekkel kapcsolatban. Ezek a téves információk általában abból adódnak, hogy egy profi öntözőrendszer tervezése, kivitelezése rendkívül összetett folyamat szaktudást igényel egy jól működő öntözőrendszer kiépítése.

Sokat szaktudás nélkül vágnak bele vagy saját maguk számára, de sajnos sokan a megfelelő szakmai tudás nélkül vállalnak ilyen munkákat. És persze akkor jönnek a hibák, a kialakult tévhitek, problémák.

Gondtalanul öntöz...

Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy milyen tévhitekkel érkeztek hozzánk a ma már megelégedéssel öntözőt használó ügyfeleink:

  • Csak nyáron lehet öntözőrendszert telepíteni – ez nem igaz, hideg időben is lehet, egy időjárás okozta esetben nem lehet öntözőrendszert telepíteni, ha fagyott a talaj.
  • Sok vizet fogyaszt – ez csak akkor igaz, ha rendszertelenül, össze vissza öntözünk, felülírjuk az öntöző programokat. Ha a kert kiszárad, később sokkal több vízre van szüksége a rendbehozatalhoz.
  • Az öntözőrendszer drága – ha nem szakemberrel, megfelelő tudással rendelkező szakemberrel csináltatjuk, akkor lehet drága. Sok hiba kijavítása többe kerülhet. Ha gyanúsan olcsó egy öntöző érdemes jobban utánanézni a témának. Költségcsökkentésre sok jó ötletünk van.
  • Sok gond van vele, gyakran meghibásodik – ez is a szakember hiányára vezethető vissza a tervezés és kivitelezés során
  • Meglévő kertbe már nem lehet beépíteni – ez sem igaz, be lehet építeni, valóban nehezebb és sajnos földmunkával, ásással jár, ezért a munka végeztével helyreállításra is szükség lesz.

Ha Önnek is hasonló gondolatai vannak az öntözőrendszerekről, vagy hasonló indokok miatt nem vágott még bele öntözőrendszer telepítésbe, keressen meg bennünket és beszélgessünk el róla!

Elérhetőségeink>>